♦ מקרים לדוגמה שמשרדנו טיפל בהם
רשלנות רפואית במעקב ההיריון ואי מתן הנחיות לשמירת היריון: מעקב היריון רשלני, אי הפניה לבדיקות מתאימות והתעלמות מתסמינים מחשידים ללידה מוקדמת, אי מתן הנחיות לשמירת היריון, שבעקבותיהם נגרמת לידה מוקדמת, תוך נזקים רפואיים לאם וליילוד.
רשלנות רפואית באי מתן צלסטון: הימנעות ממתן תרופה להאצת התפתחות ריאות העובר, למרות סימנים מחשידים ללידה מוקדמת.רשלנות רפואית וטיפול רפואי בפג
לאחר הלידה: רשלנות רפואית במהלך הטיפול הרפואי הניתן לפג לאחר לידתו במחלקת פגים.
♦ רקע כללי חשוב על רשלנות בהקשר של גרידה והפסקת הריון
הפסקת הריון יכולה להוות בפני עצמה הליך טראומטי, מפחיד ולא נעים. ברוב – רובם של המקרים הליך של הפסקת הריון יעבור ללא סיבוכים, וההתמודדות תתמקד בהיבט הרגשי. למרבה הצער, מוכרים גם סיבוכים הכרוכים בהליכים אלה, ומטבע הדברים הפסקות הריון כירורגיות או מאוחרות כרוכות בשיעור גבוה יותר של סיבוכים. במקרים חריגים מתבצע ההליך תוך חריגה מאמות המידה הרפואיות הנהוגות, ובכך גורמת לנזקים פיזיים בלתי הפיכים, ולהוצאות כלכליות גבוהות.
התמודדות של מטופלת עם רשלנות רפואית ונזקיה, הינה מורכבת, מן הבחינה הרגשית ובוודאי מן ההיבט המשפטי. נפגעת הרשלנות אשר בטחה ברופא/ה, נושאת בגופה את הנזק שנגרם לה כתוצאה מסטייה מסטנדרט ההתנהגות הסביר. לעיתים תהיינה לכך השלכות גופניות, רפואיות, רגשיות, וגם כאלה הכרוכות בצרכים כספיים משמעותיים, כגון עבור טיפולי פריון או הליכי פונדקאות, ניתוחים חוזרים, וכיו”ב.
מטופלת שנגרם לה נזק בעקבות רשלנות רפואית בביצוע הפסקת הריון, כגון במהלך גרידה או הפסקת היריון מאוחרת, זקוקה לשירותיו של עורך דין מומחה ברשלנות רפואית, מנוסה ומיומן בתחום זה בכלל, ובתביעות גניקולוגיות בפרט, על מנת לתבוע פיצויים כספיים מהגורם המטפל.
כמו בכל הליך רפואי, ישנה חשיבות להקפדה, למיומנות ולאמצעי הזהירות הננקטים תוך ביצוע ההליך ובמעקב לאחריו. אי הקפדה עליהם עלולה להוות רשלנות רפואית. רשלנות רפואית בהפסקת הריון, עלולה לגרום למגוון של נזקים, כגון זיהום משמעותי, פגיעה ברחם עד כדי צורך בכריתתו, פגיעה בפוריות, וגם סיכון לחיים.
♦ מקרים שכיחים של רשלנות בביצוע הפסקת הריון כירורגית
אם נגרם למטופלת נזק כתוצאה מגרידה או הפסקת הריון, עשויה לקום לה עילה לתביעת פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית. הנה מספר דוגמאות למקרים בהם כדאי לפנות לעורך דין מומחה ברשלנות רפואית, כדי לבחון האם יש מקום להגשת תביעת רשלנות רפואית.
פגיעות ברחם במהלך הליך הגרידה: במסגרת הליך הגרידה, יש להסיר שאריות היריון אשר נותרו לעיתים דבוקות לדפנות הרחם. במקרים בהם מפעיל הרופא כוח בלתי סביר או נוקט בטכניקה לא נכונה, עלולה להיווצר פגיעה ברחם.
הותרת שאריות היריון בדפנות הרחם: במקרים בהם לא מוודא הצוות הרפואי שתוכנו של הרחם נותר ריק, עלולות השאריות להביא להידבקות תוך רחמית המביאה בתורה להופעתה של תסמונת אשרמן, והתוצאה המסתברת היא פגיעה בפריון.
הימנעות ממתן טיפול תרופתי בתום הליך הגרידה: לאחר הליך הגרידה, נהוג להעניק למטופלות טיפול תרופתי דפיניטיבי שנועד למנוע הצטלקויות ודלקות ברחם. אי מתן הטיפול התרופתי המתאים עלול להביא להיווצרותן של הידבקויות וצלקות וכן להופעתה של תסמונת אשרמן.
ביצוע הגרידה בשלביו המתקדמים של ההיריון: מקום בו ננקטת טכניקה לא נכונה של הפסקת הריון, למשל גרידה או שאיבה, מקום בו צריך היה לסיים את ההריון בלידה מוקדמת, נוכח שלב ההריון או ע”ס נתוני המטופלת, עלולים להיגרם נזקים, המצדיקים את בחינת תהליך קבלת ההחלטות וביצוען.
ליקויים במעקב אחר המטופלת לאחר הפסקת ההריון: רשלנות רפואית יכולה להתרחש גם לאחר ההליך, כגון באי ביצוע מעקב מתחייב אחר המטופלת, חרף נתונים שהצדיקו זאת, או באי אבחון בעיה או חשד כלשהם לאחר ההליך, אשר הצדיקו בירור או טיפול. היעדר מעקב, אבחנה או טיפול במועד, עלולים אף הם להסתיים בנזק עבור המטופלת.