עורך דין דני סרור, מומחה לרשלנות רפואית ,ממשרד כספי סרור ושות’,
מסביר בכתבת תחקיר ששודרה בערוץ “כאן” אודות השגחה לקויה אחר חולים בבתי חולים פרטיים
עו”ד דני סרור, מומחה לרשלנות רפואית: ניתוחים יכולים להיות מבוצעים על ידי מיטב הרופאים, אבל ההשגחה לאחר הניתוח לא נעשית על ידם: הם עוזבים את בית החולים וחוזרים לחייהם הפרטיים או לרפואה הציבורית, שם הם עובדים באופן כללי.
לקוחה במוסד של רפואה פרטית: אבא שלי צריך לעבור ניתוח ברגל ואני קצת חוששת, ופשוט רציתי לדעת אם יש כאן איזשהו חדר מיון או משהו של רפואה דחופה, אם יש איזה סיבוך.
האחות באותו מוסד רפואי פרטי: אם חס וחלילה משהו קורה, אז יש הסדר עם בית החולים איכילוב.
לקוחה במוסד של רפואה פרטית: כאן, בכל מקרה, אין איזשהו מענה למקרים דחופים בבניין.
האחות באותו מוסד רפואי פרטי: כבר אמרתי לך… לא.
מרואיין בכתבת התחקיר: ברפואה הפרטית בחלק גדול מבתי החולים אין מחלקות לטיפול נמרץ והתאוששות משמעותיות.
ד”ר ערן הלפרין, מנהל בית החולים בילינסון: כאשר צריך את המומחה לזיהומים בלילה או את היועץ לקרישה בלילה, כשהדם לא נקרש או כשיש דימומים, אז העניינים מתחילים להסתבך.
ח”כ יעל גרמן, יו”ר שדולת הבריאות הציבורית בכנסת: אם חס וחלילה משהו מסתבך, פעמים רבות לא יימצאו אותם מומחים שצריכים להיות כדי לתת את התשובה, ואז מעבירים את החולה לרפואה הציבורית.
מרואיין בכתבת התחקיר: ברירת המחדל שלהם כשקורה סיבוך, זה להזמין אמבולנס ו… סליחה על הביטוי, להעיף את החולה כמה שיותר מהר לבית חולים ציבורי גדול. הם גם מקושרים אתם בהסכמים והסדרים.
לקוחה במוסד לרפואה פרטית: אם יש סיבוך או זיהום, לא יודעת, כל התסריטים שעלולים לקרות, האם יש כאן איזשהו מיון או מערך של רפואה דחופה?
האחות באותו מוסד רפואי פרטי: לא באים לכאן למיון. אין פה מיון.
עו”ד דני סרור, מומחה לרשלנות רפואית: נתקלנו במקרה שבו נותחה בחורה צעירה, שבמהלך הניתוח שלה חל סיבוך, היא נחנקה, ולא היו באותו בית החולים פרטי רופאים, מרדימים או את הציוד הספציפי שהיה נחוץ, על מנת לחלץ אותה מהמצב הזה. כתוצאה מזה היא נחנקה, והייתה במצב קומה כשהועברה לבית חולים ציבורי, והיא נפטרה כעבור זמן קצר.
קישור הכתבה המלאה שפורסמה ב – כאן 11.