אובדן סיכויי החלמה
לחץ למידע
מתן טיפול רפואי נאות מתחיל, בראש ובראשונה, באבחון נאות לאחר תהליך קפדני ומקיף.
ישנם מקרים בהם בעקבות אבחון רשלני, חולים לא ממצים את אפשרויות האבחון החיוניות עבורם, אינם מקבלים את הטיפולים החיוניים לבריאותם או מקבלים טיפולים שאינם נחוצים להם.
אם נגרם לך נזק חמור או בלתי הפיך במהלך אבחון או שאיכות חייך נפגעה בצורה משמעותית, והנך זקוקה לליווי משפטי, נשמח לעזור. חייגו 072-3902685 או השאירו פרטים בטופס ונציג מטעמנו יחזור אליך תוך זמן קצר.
מתן טיפול רפואי נאות מתחיל, בראש ובראשונה, באבחון נאות לאחר תהליך קפדני ומקיף.
ישנם מקרים בהם בעקבות אבחון רשלני, חולים לא ממצים את אפשרויות האבחון החיוניות עבורם, אינם מקבלים את הטיפולים החיוניים לבריאותם או מקבלים טיפולים שאינם נחוצים להם.
אם נגרם לך נזק חמור או בלתי הפיך במהלך אבחון או שאיכות חייך נפגעה בצורה משמעותית, והנך זקוקה לליווי משפטי, נשמח לעזור. חייגו 072-3902685 או השאירו פרטים בטופס ונציג מטעמנו יחזור אליך תוך זמן קצר.
רשלנות בזיהוי זיהום היא אחת הסוגיות המורכבות והכואבות ביותר בעולם הרפואי, שכן אבחנה שגויה או מאוחרת של זיהום פעמים רבות כרוכה בתחלואה גבוהה וקשה הגובה מחיר כבד מהחולים ומשפחותיהם, בעוד שבמקרים בהם מתבצעים הליכי בירור ואבחנה נאותים, קיים טיפול רפואי יעיל המונע חולי קשה ומציל חיים.
משרד עו"ד כספי סרור ושות' טיפל ומטפל בתביעות רבות שעניינן אבחון מאוחר או שגוי של זיהומים. לאורך שנות פעילות משרדנו, צברנו ניסיון רב בניהול תביעות רשלנות רפואית בתחום זה ואנו מלווים את לקוחותינו (מטופלים שחוו רשלנות ובני משפחותיהם) אשר נותרו עם נזקים משמעותיים עד להשגת תשלום פיצוי הולם, ובתוך כך פיצוי בגין הכאב והסבל תוצאות האירועים הרשלניים, פגיעה בכושר ההשתכרות והעלויות הנדרשות בגין צרכים רפואיים וסיעודיים.
מחלות זיהומיות נגרמות בעקבות חדירה של גורם מזהם כמו חיידק, נגיף, טפיל, פטרייה או פתוגן אחר. מחלות זיהומיות שונות אחת מהשנייה באופיין וברמת הסיכון שלהן, כאשר ישנן מחלות זיהומיות קלות המוכרות לכולנו וחולפות לאחר מספר ימי טיפול בקהילה וישנם זיהומים מסכני חיים המחייבים אבחנה וטיפול מהירים.
לרשות הרפואה המודרנית עומדות בדיקות שונות ומקובלות לאבחון זיהומים ובין היתר בדיקות דם, בדיקות שתן, משטחי גרון, בדיקות דימות וביופסיה. בחירת הבדיקה המתאימה מתבצעת בהתאם לתסמיני החולה ובהתאם לגורמי הדבקה אפשריים אליהם הוא נחשף.
כאמור, זיהומים שונים נבדלים זה מזה באופיים ובסכנה בה הם מעמידים את החולה. ישנם זיהומים אשר עלולים לגרום לתחלואה קלה וישנם כאלה אשר עלולים לגרום לפגיעה קשה במערכות גוף חיוניות, עד כדי קריסת מערכות ומוות. קבוצות באוכלוסייה נמצאות בדרגות סיכון שונות בחשיפתן לזיהומים. כך למשל נשים בהיריון, ילדים, קשישים וחולים בעלי מערכת חיסונית חלשה עלולים להיות חשופים יותר לזיהומים ולתחלואה קשה. אין ספק כי אוכלוסייה בסיכון מחייבת התייחסות זהירה במיוחד ואולם, גם קבוצות אוכלוסייה שאינן בסיכון עלולות לפתח תגובה קשה לזיהום ולפיכך אבחון יעיל ומהיר חשוב בעבור כל מטופל.
קיימים מקורות מזהמים שונים המצויים הן בסביבתנו הטבעית והן בסביבת החולה המאושפז בבית החולים.
איחור באבחון זיהום יכולה להיחשב כרשלנות רפואית מקום בו מטופל פונה לגורם רפואי בתמונה חשודה לזיהום כגון: חום, פריחה או בדיקות מעבדה לא תקינות ולא זוכה להתייחסות הנדרשת ובתוך כך, גביית אנמנזה מלאה וביצוע בדיקות לאבחון מצבו.
כאשר מדובר במצבים של זיהומים הנרכשים בתוך בית החולים, אלה יכולים להיחשב כרשלנות רפואית מקום בו ניתן להוכיח כי הזיהום נגרם על רקע אי הקפדה על סטריליזציה ברמה נאותה ומקובלת או אי מתן כיסוי אנטיביוטי נדרש במסגרת ההכנה להליך כירורגי, בזמן ההליך או לאחריו – במהלך האשפוז במחלקה.
כמו כן ישנם אירועים של איחור בזיהוי וטיפול בזיהום שהתפתח בעקבות פרוצדורה כירורגית, כגון מקרים של דליפה מאזור התפר הניתוחי. אלו מקרים הגורמים פעמים רבות לסיבוכים קשים ביותר, בפרט כאשר מדובר בזיהומים פנימיים, שעה שזיהוי וטיפול מהירים יכלו למנוע את הסיבוך.
לכל מטופל שמורה הזכות לקבל טיפול רפואי הולם. כאשר נגרם נזק משמעותי וצמית כתוצאה מטיפול רפואי, מטופל זכאי לבדוק את זכויותיו המשפטיות ולערוך בירור בדבר נאותות הטיפול שניתן לו. מקום בו בירור כאמור יעלה כי הנזקים הינם תוצאת טיפול רפואי רשלני, יהיה זכאי המטופל לפיצוי כספי.
1. רשלנות רפואית בגביית אנמנזה רפואית או היסטוריה משפחתית של מחלות, בפרט גנטיות.
2. רשלנות רפואית באבחון שגוי של מחלה או בעיה רפואית.
3. רשלנות רפואית על דרך של אי הפנייה לבדיקות אבחון נחוצות.
4. רשלנות רפואית בתיעוד ממצאי בדיקות האבחון, כדוגמת קבלת תוצאות מוטעות ששיכות לחולה אחר.
5. רשלנות רפואית בפענוח תוצאותיהן של בדיקות אבחון ואבחנה שגויה, שאינה עומדת ב״מבחן הרופא הסביר״.
למרות נתונים מחשידים לזיהום הרפס אצל התינוק, לא פעלו הרופאים לביצוע התהליך האבחנתי והבירור הדרושים ולמתן הטיפול המתאים, וכי כתוצאה מהאיחור באבחון ובטיפול, לקה התינוק בשיתוק מוחין.
התובע סבל ממחלת כלי דם הידועה כ"מחלת בירגר", הגורמת לחסימת כלי דם היקפיים ולסתימת עורקי הגפיים. בהגיע המחלה לשלב קריטי נזקקים לעתים לקטיעת הרגל. ידוע על קשר חד משמעי בין עישון לבין החמרת המחלה...
תביעתה של אישה צעירה על אובדן פוריותה עקב רשלנות רפואית – גניקולוג לא אבחן פיתול ("טורשן") של ציסטה שחלתית – מחדל אשר חייב את כריתת השחלה והחצוצרה וגרם לתהליך דלקתי גם בחצוצרה והשחלה הנגדיות.
תינוק אובחן כסובל משיתוק מוחין לאחר הלידה – האם הרופאים התרשלו בכך שלא ביצעו ניתוח קיסרי ליולדת? מה קבע בית המשפט העליון?
תביעתו של ילד בגין נכות אורטופדית ועיוות בזרועו עקב רשלנות אורטופד בבי"ח הילל יפה, אשר שגה באבחנה של סוג שבר, מידת תזוזתו, והטיפול הרפואי שהתחייב מכך.
חווית פגיעה קשה כתוצאה מרשלנות באבחון?
השגת הפיצוי המרבי שמגיע לך – היא המשימה שלנו!
אלו הן דוגמאות אחדות בלבד מתוך רשימה ארוכה של מקרי רשלנות רפואית נפוצים באבחון.