Logo

מהם סיכויי ההצלחה בתביעת רשלנות רפואית בלידה ואילו גורמים משפיעים עליהם?

סיכויי ההצלחה בתביעת רשלנות רפואית
לידה היא ארוע רגיש ומורכב ביותר, שבו כל טעות או חוסר תשומת לב מצד הצוות הרפואי עלולה להוביל לנזקים חמורים לאם ו/או לתינוק. במהלך לידה, המתבצעת תחת מצבים של מתח ומורכבות רפואית, כל צעד של הצוות הרפואי, מההכנה המקדימה ועד לניהול הלידה עצמה, חייב להיות מבוצע בקפידה. תביעות רשלנות רפואית בתחום זה נוגעות לרוב לנזקים הנגרמים כתוצאה מהיעדר טיפול מקצועי, טיפול רשלני או חוסר זיהוי של מצבים רפואיים דחופים בזמן.   

סיכויי הצלחה בתביעת רשלנות רפואית בלידה

  סיכויי הצלחה בתביעת רשלנות רפואית בלידה אינם חד משמעיים ומשתנים בהתאם למספר גורמים. ביסוד כל תביעה עומדים כמה פרמטרים חשובים שיכולים להכריע את גורלה, ובין החשובים שבהם מצוי קיומו של מידע המתעד את הפעולות אשר נעשו במהלך הלידה, מידת ההתרשלות של הצוות הרפואי, וההשלכות הרפואיות של הנזק שנגרם.    לפי ניסיוני הרב של מעל 40 שנה בתחום הרשלנות הרפואית, ניתן לקבוע כי סיכויי ההצלחה בתביעה תלויים במידה רבה ביכולת להציג ראיות מדעיות ומקצועיות המצביעות על התרשלות הצוות הרפואי והקשר הישיר בין ההתרשלות לנזק.   

 הפרמטרים אותם יש להוכיח בתביעת רשלנות רפואית בלידה

  בכדי שניתן יהיה להגיש תביעה בעילה של רשלנות רפואית בלידה, יש להוכיח שלושה פרמטרים:  

א. התרשלות הצוות הרפואי (רופאים.ות, מיילדים.ות)

  השלב הראשון והחשוב ביותר הוא להוכיח כי הצוות הרפואי התרשל בניהול הלידה או בהכנה לקראתה. מדובר במצב שבו הרופאים.ות או המיילדים.ות לא פעלו על פי הסטנדרט הרפואי המצופה מהם, כלומר לא פעלו בהתאם לנהלים רפואיים מקובלים או לא ביצעו פעולות נדרשות בזמן הנכון. לדוגמה, זיהוי מאוחר או פספוס של סיבוכים/ ממצאים לא תקינים במהלך הלידה, כמו מצוקה עוברית או ממצאים המעידים על זיהום, החלטה רשלנית על אופן ומועד סיום ההריון או רשלנות בביצוע לידה מכשירנית (ואקום, מלקחיים וכו’) או רשלנות בביצוע ניתוח קיסרי- כל אלה יכולים להיחשב כהתרשלות.  

ב. קשר סיבתי בין הרשלנות לנזק

  על התובעים להוכיח כי התרשלות הצוות הרפואי היא שהובילה ישירות לנזק שנגרם לתינוק או לאם. יש להראות כי במידה שהיה ניתן הטיפול הנכון בזמן הנכון, מירב הסיכויים שהתוצאה הייתה שונה. לדוגמה, אם הצוות הרפואי לא אבחן בזמן דימום חמור לאחר הלידה, או לא ביצע ניתוח קיסרי במועד, על התובעים להוכיח כיצד ההתנהלות הרשלנית, גרמה לנזק גופני של היולדת ו/או התינוק.  

ג. הוכחת הנזק הרפואי שנגרם

  כדי להצליח בתביעה בתחום זה, על התובעים להוכיח את הנזק שנגרם לאם או לתינוק. נזק עשוי לבוא לידי ביטוי במגוון תחומים, לרבות נזק מוחי לתינוק, נזקים רגשיים ופיזיים לאם, פגיעות במערכת הרבייה של האם ועוד. כאשר מדובר בנזקי גוף חמורים, בייחוד בתחום הלידה, חובה להציג חוות דעת רפואיות שיבהירו לבית המשפט את שיעור הנכות שנגרמה ואת ההשפעה ארוכת הטווח של הפציעות או ההפרעות שנגרמו, בין אם מבחינה נפשית ובין אם מבחינת עלויות או הפסדים הנובעים כתוצאה מנכות זו.

מה משפיע על סיכויי הצלחה בתביעות רשלנות רפואית בלידה?

 

חוות דעת מומחים

  כמו בכל תביעה שעילתה רשלנות רפואית, גם במקרים של רשלנות רפואית בלידה, לא ניתן להגיש תביעה ללא חוות דעת רפואית. המומחים עמם אנו עובדים הם מומחים בעלי ידע וניסיון רב בתחום, שיכולים להעריך האם הצוות הרפואי פעל לפי הכללים המקובלים או לא, מהו הנזק אשר נגרם כתוצאה מהניהול הרשלני של הלידה וכן לבסס את הקשר הסיבתי הנדרש בין הרשלנות לבין הנזק.   

עדויות וטיפול מסמכים

  תיעוד רפואי מדויק הוא אחד הכלים החזקים ביותר בתביעות רשלנות רפואית. כל מסמך רפואי, תוצאות בדיקות, הדמיות ורשומות רפואיות אחרות יכולים לשמש כראיות לפעולות שנעשו במהלך הלידה או אחרי הלידה. התיעוד הרפואי אמור לסייע לתובעים להבין את פרטי הטיפול ולאפשר להם, באמצעות המומחה מטעמם, להוכיח את הרשלנות בלידה. במידה שלא קיים תיעוד רפואי או שהתיעוד אינו שלם או אמין, נטל הראיה עובר אל כתפי המוסד הרפואי, להוכיח שלא התרשל.  

חוקי המדינה ופסיקה קיימת

  סיכויי ההצלחה בתביעת רשלנות רפואית בלידה יכולים להשתנות בהתאם לחוקים הרלוונטיים, נהלים של משרד הבריאות והאיגודים המקצועיים וכן פסיקות קודמות של בתי המשפט.   

דוגמאות למקרים של רשלנות רפואית בלידה

  מקרה בו לא התקבלה החלטה על ביצוע ניתוח קיסרי דחוף או שהחלטה זו התקבלה באיחור, חרף קיומה של מצוקה עוברית במוניטור, אשר היה בה כדי לחייב חילוץ מיידי של העובר. מקרים כאלו עלולים להסתיים בלידת ילד עם פגיעות מוחיות קשות, הבאות לידי ביטוי בנכויות קשות ואף בפטירה של התינוק בסמוך לאחר הלידה. במקרה כזה יש להוכיח כי היה על הצוות לזהות את המצוקה העוברית במועד מוקדם יותר ולבצע ניתוח קיסרי דחוף, פעולה אשר היתה מונעת את הנזקים המוחיים לתינוק.   מקרה נוסף עשוי להיות כאשר הצוות הרפואי לא זיהה בזמן דימום לאחר הלידה, דבר העשוי לגרום לפגיעה חמורה באם, בין אם בשל אבדן הדם ובין אם בשל אובדן רחם, באופן שבו לא ניתן להרות עוד. במקרה כזה יש להוכיח כי זיהוי מוקדם יותר של הדימום, זיהוי המקור לדימום וטיפול בעצירתו, היה מונע את התוצאה הקשה.  

סיכום

  תביעות רשלנות רפואית בלידה הן מורכבות ודורשות הבנה והתעמקות בהליכי הלידה מתחילתם ועד סופם. הצלחת התביעה תלויה במידה רבה בתיעוד הרפואי הקיים, בהבנה ומומחיות של עורך הדין המייצג ובחוות דעת רפואיות המוכיחות באופן חד את רשלנות הצוות הרפואי, הנזק שנגרם ואת הקשר הסיבתי בין שניהם.   בכל מקרה של רשלנות רפואית בלידה ומלץ להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית. אנחנו מזמינים ליצור איתנו קשר >  

פרשות ציבוריות והלכות פורצות דרך

במשך למעלה מ - 40 שנות התמחותינו בתחום הרשלנות הרפואית הובלנו אירועים ומקרים שהיוו פריצות דרך בתחום הרשלנות הרפואית והיו לפרשיות ציבוריות החשובות בישראל בתחום הרשלנות הרפואית. אתם מוזמנים להתרשם ממספר דוגמאות שהיו לפרשיות משמעותיות אותן משרדינו הוביל והובילו להלכות משמעותיות וחשובות לכל נפגעי הרשלנות הרפואית בישראל ולמיצוי זכויותיהם.

בלוג רשלנות רפואית

כתובת המשרד
הארבעה 30, תל אביב
״מגדלי הארבעה״
מגדל דרומי - קומה 7
דואר אלקטרוני
contact@caspisror.co.il
שעות מענה
08:30-18:30

תיאום שיחת ייעוץ - ללא עלות

איכות חייכם נפגעה כתוצאה מרשלנות רפואית?
מלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם לשיחת ייעוץ עם עו״ד - ללא עלות.

לתיאום פגישה והערכת סיכויי תביעה
ללא עלות

Lindsey White

לתיאום פגישה והערכת סיכויי תביעה
ללא עלות

או

ייעוץ חינם

איכות חייכם נפגעה כתוצאה מרשלנות רפואית ?מלאו את הפרטים בטופס ואנו נחזור אליכם