מטופלת, המיוצגת ע”י משרדנו, בת 56 במועד האירועים, סבלה מכאבים חזקים בגבה בגינם פנתה עשרות פעמים, במשך כחודש, יום אחר יום ולעתים מספר פעמים באותו יום, לכל גורם אפשרי – לרופאי קופת החולים, לרופאים במוקדי חירום המספקים ביקורי בית ולחדרי המיון בלא פחות משלושה מבתי החולים הגדולים בארץ, אך נתקלה באטימות ואדישות, עד שהפכה משותקת.
לאחרונה פורסם דו”ח ועדה מטעם משרד הבריאות, שבדקה את המקרה הנ”ל וקבעה כי מקרה עגום זה ממחיש בעיות רבות במערכת הבריאות.
למעשה המדובר בכשל מערכתי של כל הגורמים אליהם פנתה המטופלת.
מסקנות הועדה והמלצותיה למשרד הבריאות במישור המערכתי הינן, בין היתר: לפעול לתיאום מידע רפואי בזמן אמת בין בתי החולים לבין עצמם וגם בין בתי החולים לקופות החולים; לשקול חובת דיווח מגופים פרטיים לקופת החולים; ובנוסף לבחון האם יש פיקוח או התראה לרופא בקופ”ח על נטילת תרופות מעבר לסביר.
לעניין הטיפול הכושל במטופלת קבעה הוועדה כי למרות החשד לממצא בעמוד השדרה ועל אף עוצמת כאב מקסימלית ללא סיבה מובנת, החולה לא אושפזה ואף לא הופנתה לבירור נוסף שיביא לאבחנה.
כמו כן נקבע כי חרף תסמינים מתקדמים לנזק נוירולוגי וכאבים עזים, נתקבעה לגבי המטופלת ‘סטיגמה’ של מתלוננת סדרתית.
כתוצאה מכך היא טופלה במשככי כאבים אופיאטים בכמויות חריגות ביותר ושוחררה לביתה בלא כל טיפול.
המסקנות במישור האישי תגובשנה לאחר התייעצות עם התובעת הראשית של משרד הבריאות.
בכתב התביעה שהגיש משרדנו בעניינה של המטופלת הנ”ל, הודגש כי מדובר במקרה חריג בחומרתו, שבמרכזו אדישות מקוממת והתנהלות פסולה של המערכת הרפואית על כל רבדיה, אל מול התייסרות מתמשכת של התובעת, אשר, למרבה הצער, בסופו של יום נותרה משותקת ועם נזקים נוספים בלתי הפיכים.
מצ”ב מכתב ממשרד הבריאות, המתמצת את מסקנות הדו”ח –