אשה בת 31 נכנסת ללידה, ושבוע לאחר מכן מתמוטטת בביתה עם הפרעת קצב קשה, ודום לב. היא נדרשה להחייאה ונותרה עם נזק מוחי משמעותי ונזקים נוספים.
האם היו סימנים מקדימים לכך? האם המקרה הטראגי היה בר מניעה? לפי המומחים הבכירים אשר חיוו דעתם במקרה זה, התשובה החד משמעית היא – כן! נזקיה אמורים היו ויכולים היו, להימנע.
דום לב לאחר לידה – סיפור מקרה של רשלנות רפואית
עדי (שם בדוי), בת 31, נכנסה ללידה רגילה לכאורה, אך שבוע לאחר מכן, בהיותה בביתה, היא סבלה מהפרעת קצב קשה שהובילה לדום לב לאחר הלידה ולנזק מוחי בלתי הפיך. המקרה הקשה הזה חייב מענה לשאלה – האם דום הלב היה בר מניעה? על פי חוות דעת מומחים עמם נועצנו התשובה היא חיובית.
האירועים שהובילו לדום הלב
במהלך לידתה, אובחנה עדי כסובלת מרעלת הריון, והלידה הייתה קשה ואיטית, מלווה בדימום נרתיקי. למחרת הלידה חוותה שני אירועי התעלפות, אך למרות הסיכון המוגבר לבעיות לב בעקבות רעלת הריון ומצבה הרפואי, הצוות הרפואי לא התייחס לתלונותיה ולא נקט באמצעי בדיקה למניעת דום לב.
דום לב לאחר לידה – רקע רפואי
נשים בהריון נמצאות בסיכון מוגבר לפתח קרדיומיופתיה לאחר לידה – מחלה העלולה לגרום לפגיעה בתפקוד שריר הלב ובקצב הלב. קרדיומיופתיה זו מעלה את הסיכון לדום לב לאחר לידה משמעותית, ושיעור מקרי המוות כתוצאה ממנה נע בין 25%-50%.
הרופאים נדרשים לשים לב לסימנים מחשידים לאחר לידה, ובמיוחד לנשים שסובלות מרעלת הריון או תסמינים אחרים שיכולים להעיד על סיכון לבעיות לב. ביצוע בדיקות אק״ג ואקו-לב בזמן הנכון יכול היה להתריע על מצבה הלבבי ולהגן עליה מפני דום לב בעזרת טיפול מתאים.
התביעה בגין דום לב לאחר לידה
בעלה של עדי, המשמש כאפוטרופסה בעקבות הנזקים שנגרמו לה, פנה אל משרדנו לאחר אירוע דום הלב שהותיר אותה עם נזק מוחי ונזקי גוף נוספים. על פי חוות דעת של מומחים בקרדיולוגיה ומיילדות, לו היו נערכות הבדיקות המתאימות בזמן אמת, ניתן היה לזהות את הסיכון המוגבר הלדום לב לאחר לידה ולהשאיר את עדי תחת השגחה מתאימה, ובכך למנוע את הנזק הבלתי הפיך.
הגשנו תביעה לפיצוי עבור עדי ומשפחתה, בטענה כי נגרם להם נזק חמור עקב חוסר זהירות ורשלנות של הצוות הרפואי באבחון ובטיפול הנדרש.