Logo

רשלנות רפואית סרטן המעי הגס – רשלנות באבחון וטיפול

רשלנות רפואית סרטן המעי הגס

סרטן המעי הגס הוא אחד מסוגי הסרטן השכיחים ביותר בישראל ובעולם, בקרב גברים ונשים כאחד. סרטן המעי הגס עלול להתפתח לכדי מחלה קשה ואף חשוכת מרפא במקרים בהם הוא לא מאובחן בזמן וכן בנסיבות בהן הוא לא מטופל כראוי. יחד עם זאת, ראוי לציין כי לא כל חריגה מאמות המידה הרפואיות מקימה בהכרח עילת תביעה, ולכן חשוב לבחון את הסוגיה מנקודת המבט המשפטית.

למרבה הצער, אנשים רבים שנפגעו מרשלנות רפואית באבחון או בטיפול בסרטן המעי הגס בוחרים שלא למצות את זכויותיהם המשפטיות.

הסיבות לכך ברורות – פרט לעלויות (עבור חוו"ד רפואיות) והמחיר הנפשי הכבד שההליך המשפטי גובה מהנפגע, הגשת תביעת רשלנות רפואית מחייבת היכרות מקיפה עם החקיקה והפסיקה הרלוונטיים, דבר אשר עשוי להרתיע נפגעים רבים.  

אף על פי כן, אל לכם להרים ידיים – סיוע והכוונה נכונים יעזרו לכם לקבל את הפיצויים המגיעים לכם. וזה בדיוק מה שאנחנו בשלושים השנים האחרונות, משרדנו ניהל אין ספור תביעות רשלנות רפואית מורכבות בכל תחומי הרפואה, רבות מהן בנושא אי אבחון או רשלנות בטיפול במחלת הסרטן של המעי הגס.

אבחון וטיפול ראוי בסרטן המעי הגס עשוי להביא להחלמה מלאה ולעומת זאת רשלנות רפואית באבחון או בטיפול בסרטן המעי הגס עלולה לגרום לנזקים כבדים למטופל ולהסב סבל רב לו ולבני משפחתו. פעמים רבות איחור באבחון מחלה אונקולוגית גורם לאובדן סיכויי ריפוי ובמרבית המקרים מחייב  טיפול אגרסיבי יותר במחלה שמתגלית.

איחור באבחון סרטן המעי הגס או טיפול רשלני במחלה יכול להקים עלית תביעה ברשלנות רפואית וקשור על פי רוב במחלה קשה או בנזק משמעותי ובלתי הפיך.

ביום 4.2.2013 פרסם משרד הבריאות הנחיות בנושא מניעה וגילוי מוקדם של מחלות ממאירות. להלן סיכום ההנחיות בנושא גילוי מוקדם של סרטן המעי הגס:

בגילים 50 עד 74, מומלץ לבצע פעם בשנה בדיקה בעלת רגישות גבוהה לגילוי דם סמוי בצואה.

למטופלים שבן משפחתם מדרגת קרבה ראשונה אובחן כחולה בסרטן המעי הגס, מומלץ לערוך בדיקת קולונוסקופיה מדי חמש שנים החל מגיל ארבעים.

מטופלים עם בן משפחה מדרגה ראשונה עם תסמונת סרטן מעי גס לא פוליפוזי תורשתי, מומלץ לערוך בדיקת קולונוסקופיה שנתית החל מגיל 25.

למטופלים עם בן משפחה מדרגה ראשונה הסובל מתסמונת מעי פוליפוזי מורשת, מומלץ לערוך בדיקת קולונוסקופיה שנתית מגיל 15 ומעלה.

לחולים במחלת מעי דלקתית מומלצת בדיקת קולונוסקופיה תקופתית לפי המלצת הרופא המטפל.

רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בסרטן המעי הגס עשויה לבוא לידי ביטוי במספר דרכים:

רשלנות במניעת סרטן המעי הגס – משרדנו ניהל תביעות רבות העוסקות באי התייחסות של רופא המשפחה או של רופא גסטרואנטרולוג לרקע המשפחתי של מטופלים. במקרים בהם קרובי משפחה בדרגה ראשונה של מטופלים חלו בעבר בסרטן, יש להפנותם לביצוע בדיקת קולונוסקופיה, החל מגיל 40 או במידה שהם מדווחים על תסמינים מחשידים.

רשלנות בפתולוגיה – רשלנות בפתולוגיה עשויה לבוא לידי ביטוי באבחון שגוי של פוליפים או ממצאים אחרים במהלך בדיקת קולונוסקופיה. למשל – אבחון פוליפ כשפיר בעוד שלמעשה הפוליפ היה ממאיר או טרום ממאיר.

רשלנות בטיפול – משרדנו טיפל בתביעות של מטופלים אשר פנו לרופא המשפחה בשל תלונות המהוות אינדיקציה לשלילת האפשרות לגידול ממאיר במעי: שלשולים תכופים, כאבי בטן, אנמיה (חוסר ברזל) ועוד. למרבה הצער, רופא המשפחה לא הפנה את אותם המטופלים לביצוע הבדיקות המתאימות, שיכלו להביא לאבחון המחלה והטיפול בה במועד.

מקרים בהם טיפלנו:

משרדנו ניהל תביעות רבות בגין רשלנות רפואית באבחון או בטיפול בסרטן המעי הגס. לדוגמה, משרדנו ניהל תביעה בגין רשלנות רפואית בהכנה לבדיקת קולונוסקופיה. באותו מקרה המנוח הופנה לבדיקת קולונוסקופיה בשל תלונות מחשידות, לרבות כאבי בטן וירידה ברמת ההמוגלובין בדם.

למרבה הצער, לא נעשתה הכנה נכונה לקולונוסקופיה, כך שהמעי לא היה נקי בעת ביצוע הבדיקה. כתוצאה מכך, לא ניתן היה לזהות פוליפ במעי של המנוח. כעבור כמעט שנה, בשל תלונות חוזרות ונשנות בגין כאבים מצד המנוח, הוא הופנה לבדיקת קולונוסקופיה חוזרת, שבה נמצא גידול מעיים בשלב מתקדם. למרבה הצער, המטופל נפטר לאחר קבלת טיפול רפואי. אילו בוצעה הבדיקה הראשונה כהלכה, מותו של המנוח היה נמנע ברמת ודאות גבוהה.

תביעה נוספת המתנהלת במשרדנו עוסקת באי מניעת סרטן המעי הגס. מדובר במטופלת עם רקע משפחתי המהוה גורם סיכון מובהק (אמה חלתה בסרטן המעי הגס ומקרים נוספים של סרטן במשפחתה), מידע שחייב חשד ממשי לקיומה של תסמונת סרטן משפחתית.

המנוחה, שאובחנה בעבר כאנמית, התלוננה על כאבי בטן ושלשולים, אך רופא המשפחה התרשל רשלנות חמורה בכך שהתעלם מכך שהיא הייתה בסיכון משמעותי לחולי בשל האנמיה והרקע המשפחתי ולא הפנה אותה לביצוע בדיקת קולונוסקופיה והסתפק בביצוע בדיקת דם סמוי, הנחשבת לבדיקה לא אמינה.

אילו התבצעה בדיקת קולונוסקופיה, סביר שהיה מתגלה פוליפ, אותו היה הצוות הרפואי מסיר וממשיך במעקב שגרתי, על מנת לוודא שלא מתפתחים פוליפים נוספים. למרבה הצער, בשל העובדה שרופא המשפחה בחר שלא להפנות את המטופלת לבדיקת קולונוסקופיה, אובחן אצלה סרטן המעי הגס בשלב מתקדם שגרם למותה.

במקרה אחר, משרדנו טיפל בתביעתו של צעיר שהצוות הרפואי לא ידע אותו על האפשרות לבצע כריתה מניעתית של המעי הגס על מנת למנוע הישנות של גידולים ממאירים, וזאת אף על פי שהתגלה אצלו גידול ממאיר בגיל צעיר, ולמרות רקע משפחתי מובהק של מחלות ממאירות, לרבות גידולים ממאירים במעי הגס. כתוצאה מהתנהלות זו, הוחמצה האפשרות למנוע את הישנות המחלה שהתגלתה בשלב מתקדם, שחייב כריתה אגרסיבית של המעי.

כמו כן, טיפל משרדנו בתביעה שעניינה איחור קיצוני באבחון סרטן החלחולת אצל אישה, שהוביל לפטירתה בגיל 52 בלבד. מכתב התביעה עולה כי המנוחה התלוננה בביקוריה הרבים אצל רופאי קופת החולים במשך חמש שנים על סימפטומים האופייניים לסרטן המעי הגס, אך מעקב רפואי כושל וביצוע ופענוח שגויים של בדיקות קולונוסקופיה גרם לאיחור ממושך באבחון מחלתה, שלמרבה הצער הוביל למותה בטרם עת.

לבסוף, משרדנו הגיש תביעה שבמרכזה רשלנות רפואית של רופא גסטרואנטרולוג, שהביאה לאיחור באבחון סרטן המעי הגס. באותו מקרה התובעת הופנתה לביצוע בדיקת קולונוסקופיה, לצורך שלילת קיומו של תהליך ממאיר במעי הגס. בשל קשיים טכניים, לא צלחו ניסיונותיו של הרופא להשלים את ביצוע הבדיקה, ועל כן המעי של התובעת לא נבדק לכל אורכו.

אף על פי כן, הנחה הרופא את התובעת להיבדק שוב רק כעבור שנתיים. באיחור של שנה ושמונה חודשים אובחנה התובעת כסובלת מסרטן המעי הגס בשלב מתקדם. איחור שגרם למחלה להתפשט במעי וגם לבלוטות הלימפה והתובעת נזקקה לטיפול כימותרפי אגרסיבי. אם הייתם חשופים לרשלנות רפואית בטיפול ואבחון סרטן, פנו אלינו – משרד עורכי דין רשלנות רפואית כספי סרור. אנחנו כאן בשבילכם.


ויקי בקשי

עו”ד ויקי בקשי היא שותפה במשרד ומייצגת נפגעי רשלנות רפואית כבר מעל ל – 20 שנה. עו"ד ויקי בקשי, בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, הינה בעלת ניסיון של שנים רבות בתחום הרשלנות הרפואית. הצטרפה למשרדנו בשנת 2002 כמתמחה והוסמכה כעורכת-דין בשנת 2004 ומאז עובדת כעורכת דין במשרד.


לאורך שנות עבודה רבות בתחום, פיתחה עו"ד בקשי התמחות והתמקצעות בתחום הרשלנות הרפואית. במשך השנים טיפלה עו"ד בקשי בעשרות רבות של תביעות, בכל תחומי הרפואה ולגבי כל מגוון הנזקים הרפואיים, אשר הסתיימו בפיצויים כספיים בסכומי עתק עבור מגוון לקוחות מרקעים שונים של רשלנות רפואית.


העובדה כי עו"ד בקשי עוסקת באופן בלעדי ברשלנות רפואית ובעלת ניסיון מצטבר על פני שנים רבות בתחום זה ובהופעות בבתי-המשפט וקשרי עבודה טובים עם עורכי דין העוסקים בתחום, משמעותית ביותר להצלחתה בניהול התיקים.


לאורך השנים משתתפת עו"ד בקשי בכנסים, השתלמויות וימי עיון בתחום הנזיקין ובפרט בתחום הרשלנות הרפואית, תוך התעדכנות שוטפת בחידושים ובעדכונים בעולם הרפואה, ובהשלכותיהם על תחום הרשלנות הרפואית.


"אני רואה בעבודתי זו סוג של שליחות. היכולת להפיק עבור מי שנפגע ברשלנות רפואית פיצוי שיכול לשנות ולשפר את חייו (מהפן הכלכלי, הפיזי, השיקומי) היא זכות שנפלה בחלקי. עם כל הקושי הרגשי שכרוך בעבודה בתחום זה, לא הייתי רוצה ו/או יכולה לעסוק בתחום אחר. אני שמחה להיות חלק ממשרד מוביל בתחומו, הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אנושית.״

פרשות ציבוריות והלכות פורצות דרך

במשך למעלה מ - 40 שנות התמחותינו בתחום הרשלנות הרפואית הובלנו אירועים ומקרים שהיוו פריצות דרך בתחום הרשלנות הרפואית והיו לפרשיות ציבוריות החשובות בישראל בתחום הרשלנות הרפואית. אתם מוזמנים להתרשם ממספר דוגמאות שהיו לפרשיות משמעותיות אותן משרדינו הוביל והובילו להלכות משמעותיות וחשובות לכל נפגעי הרשלנות הרפואית בישראל ולמיצוי זכויותיהם.

תביעת רשלנות בפרשת D.E.S

פרשת D.E.S | רשלנות רפואית בתביעה של 72 נשים במהלך היריון

פרשת המכון לרפואה משפטית באבו כביר

פרשת המכון לרפואה משפטית באבו כביר

פרשת הביציות

פרשת הביציות | רשלנות רפואית בטיפולי פוריות

ייעוץ גנטי שגוי לסרטן שחלות

בעקבות תביעה של משרדנו – קול קורא של משרד הבריאות עקב ייעוץ גנטי שגוי

פרשת רמדיה

פרשת רמדיה – המקרה שטלטל את המדינה וגרם למותם ופגיעתם של תינוקות

פרשת העוברים בבי"ח אסותא

״פרשת העוברים״ – מחדל החלפת העוברים בביה״ח אסותא

כספי סרור בתקשורת

אנו גאים להוביל ולטפל בתיקים ובמקרים המורכבים והבולטים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית מזה למעלה מ - 40 שנה. אתם מוזמנים לקרוא על אין ספור פרשיות ומקרים שסוקרו בתקשורת בהם ייצגנו את לקוחותינו שנפגעו מרשלנות רפואית ואשר יד ביד השגנו את הפיצוי המקסימלי עבורם.

תובעים 3 מיליון ש"ח: אימצנו ילד אוטיסט
ללא ידיעתנו
בדיקת מי שפיר מיותרת גרמה ללידת פגה עם
שיתוק מוחין
משפחת סעדה-אופיר דורשת פיצוי מהדסה: היולדת הוזנחה למוות
דיממה למוות בעקבות
ניתוח קיסרי בו
ילדה תאומים
תביעת רשלנות רפואית: איבדה עובר בשל אכילת פסטרמה "עוף טוב"
תביעת רשלנות רפואית הרופא התעלם מבדיקה והסרטן התפשט בגוף
בילינסון יפצה אלפי מטופלים שהשתתפו בניסוי ללא ידיעתם
משרד הבריאות: מחדלים חמורים בטיפול ביה"ח מאיר בילד בן 8 שמת
פרשת המכון
לרפואה משפטית
באבו כביר

בלוג רשלנות רפואית

הריון, לידה

אספיקציה בלידה ורשלנות רפואית: כאשר חמצן לא הגיע בזמן

מאי 12, 2026

הריון, לידה

רשלנות בלידת ואקום

מאי 8, 2026
סקירת מערכות

אבחון, הריון, לידה

קורפוס קלוסום ורשלנות רפואית

מאי 8, 2026
כתובת המשרד
הארבעה 30, תל אביב
״מגדלי הארבעה״
מגדל דרומי - קומה 7
דואר אלקטרוני
שעות מענה
08:30-18:30

תיאום שיחת ייעוץ - ללא עלות

איכות חייכם נפגעה כתוצאה מרשלנות רפואית?
מלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם לשיחת ייעוץ עם עו״ד - ללא עלות.

לתיאום פגישה והערכת סיכויי תביעה
ללא עלות

Lindsey White

לתיאום פגישה והערכת סיכויי תביעה
ללא עלות

או

ייעוץ חינם

איכות חייכם נפגעה כתוצאה מרשלנות רפואית ?מלאו את הפרטים בטופס ואנו נחזור אליכם